Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tinctura de mentă, indicată în tratamentul infecţiilor respiratorii

ro

15 May, 2015 09:34 1644 Marime text
Tinctura de mentă are efecte răcoritoare, calmante, decongestive, antifungice, antiseptice, antispasmodice, colagoge, antivomitive, calmante şi antiinflamatorii. Conţine tanini, polifenoli, flavonoide, principii amare şi ulei volatil. Graţie efectelor sale, tinctura de mentă este indicată în tratamentul infecţiilor respiratorii şi al bolilor însoţite de febră. De asemenea, această tinctură este folosită şi în tratarea astmului, a infecţiilor bacteriene şi a stării de nervozitate
 
Printre alte beneficii ale tincturii de mentă se numără detoxifierea organismului, combaterea anemiei, stimularea aparatului digestiv, circulator şi respirator. Totodată, are capacitatea de a reduce inflamaţiile pielii, în special senzaţiile de mâncărime şi de usturime.
 
Cu privire la ceaiul de mentă există o serie de sfaturi: nu este indicat să fie consumat în doze mari de persoanele care suferă de ulcer gastric sauduodenal. De asemenea, nu se va folosi permanent sau pe perioade îndelungate, deoarece produce obişnuinţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii