Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tarhonul, un condiment care poate înlocui sarea

ro

15 Jun, 2015 00:00 1701 Marime text
Tarhonul este o plantă perenă, originară din stepele Mongoliei şi din Siberia, dar care a pătruns şi în Europa. Conţine uleiuri volatile, compuşi aromatici, estragol, cumarine, flavonoide, mucilagii, hidrocarburi terpenice, minerale, dar şi vitaminele B şi C. Tarhonul are numeroase calităţi, printre care se numără cea de a regla şi de a stimula funcţia gastrică.
 
Tarhonul ajută la asimilarea substanţelor nutritive, dar şi în cazul balonărilor, constipaţiei sau gastritelor. Datorită proprietăţilor sale, tarhonul este indicat persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului şi ale rinichilor. Deoarece are un conţinut bogat în iod şi în săruri minerale, această plantă poate înlocui sarea şi este recomandată persoanelor care sunt la regim, aroma sa puternică fiind suficientă pentru a da gust mâncării.
 
Pe de altă parte, ceaiul de tarhon alungă oboseala, este diuretic, ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism, măreşte eliminarea biliară, fluidifică secreţiile bronhice şi, în plus, este un bun remediu contra insomniilor. De asemenea, compresele cu infuzie de tarhon se folosesc pentru calmarea durerilor, în general. Tarhonul are acţiune antiinflamatoare, dezinfectantă, antiinfecţioasă, antivirală, antibacteriană, antispastică, stomahică şi antiparazitară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii