Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sucul de roşii şi beneficiile sale

ro

22 Apr, 2015 16:11 1838 Marime text
Roşiile au beneficii inimaginabile pentru organism, datorită conţinutului lor în vitamine şi minerale. Studii recente au dezvăluit faptul că un consum ridicat de roşii şi derivate ale acestora, precum sucul de roşii, pe o perioada lungă de timp, contribuie la reducerea riscului de boli cardiace cu 26%.
 
Licopenul, un antioxidant puternic care se găseşte din abundenţă în sucul de roşii, contribuie la eliminarea aspectului inestetic de coajă de portocală al pielii, contribuind astfel la reducerea celulitei. Printre alte beneficii se numără asimilarea fierului în organism şi întărirea sistemului imunitar. Cu ajutorul sosului de roşii, se pot prepara diverse dressing-uri care se servesc cu pâine sau chips-uri. De asemenea, sosul de roşii se serveşte cu orez, paste, carne de pui, cartofi sau legume la grătar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii