Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Statul pe scaun în unghi drept dă dureri cronice de spate

ro

27 May, 2015 11:27 1711 Marime text


Statul pe scaun în poziție dreaptă ar provoca dureri cronice de spate. Potrivit lucrărilor unei echipe de cercetători americani date publicității luni, este recomandată o poziție aplecată înapoi, mai naturală, care exercită o tensiune mai scăzută asupra coloanei vertebrale, notează site-ul cotidianului elvețian La Liberté, consultat de Rompres. "Un unghi de 135 de grade al bustului față de coapse s-a dovedit a fi, din punct de vedere biomecanic, cea mai bună poziție șezând, comparativ cu o poziție de 90 de grade, adică cu bustul drept, considerată - de regulă - normală", explică dr. Waseem Amir Bashir, principalul autor al studiului prezentat la Chicago, la ultima conferință anuală a Societății Nord-Americane de Radiologie (RSNA).
Utilizând un nou sistem de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM), acești medici au arătat că poziția șezând cu bustul drept exercită o tensiune anormală asupra coloanei vertebrale și asupra ligamentelor, care, pe termen lung, poate provoca - potențial - lombalgii cronice și deformări (ale coloanei).
Până acum, scannerele tradiționale nu puteau realiza imagini ale unor persoane suferind de dureri de spate decât în poziție culcat, ceea ce putea ascunde cauza durerii provocate, cel mai adesea, de unele mișcări sau poziții prelungite.

Articolul integral se poate citi pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii