Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simptomele lipsei de vitamina D din organism

ro

20 Aug, 2016 00:00 1673 Marime text
 

Vitamina D, supranumită vitamina soarelui, are un rol important în protejarea organismului de o serie de afecţiuni cronice. Printre simptomele lipsei de vitamina D se numără durerile de spate şi de cap, expunerea insuficientă la soare sau lipsa din dietă a alimentelor care conţin vitamina D.
Cârceii sunt un alt semn al lipsei vitaminei D, care este foarte importantă pentru oase, deoarece ajută la absorbirea şi fixarea calciului şi fosforului. Tot aceasă vitamină stimulează pancreasul pentru a produce insulină şi reglează sistemul imunitar. De asemenea, are un rol important în reducerea riscului de diabet, infarct sau artrită reumatoidă.
 
Cea mai importantă sursă de vitamina D este peştele gras, precum somonul, tonul, păstrăvul, dar şi ficatul de peşte. Alte alimente care pot ajuta în acumularea de vitamina D sunt carnea de vită, brânzeturile, gălbenuşul de ou, laptele, sucul de portocale şi cerealele fortificate. Nu în ultimul rând, expunerea la soare ajută la atingerea unui nivel necesar de vitamina D.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii