Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Tiroida îți poate crea probleme grave la nivelul inimii

ro

22 Jan, 2015 10:46 5108 Marime text
Acest reglator al corpului şi minţii o poate lua razna uneori, în special la femei. Este imperativ să urmezi un tratament adecvat pentru a te simţi bine şi a evita problemele serioase de sănătate.

Ce este glanda tiroidă?

Tiroida este glanda în formă de fluture din faţa gâtului. Produce hormoni care controlează viteza metabolismului tău – sistemul care ajută corpul să folosească energie. Dereglările glandei tiroide poate încetini sau intensifica metabolismul tău prin întreruperea producţiei de hormoni tiroidieni. Când nivelurile de hormoni sunt prea scăzute sau prea ridicate, poţi experimenta o gamă variată de simptome.

Simptom: luare sau scădere în greutate

O schimbare neaşteptată în greutate este una dintre cele mai frecvente semne ale dereglării glandei tiroide. Luarea în greutate poate fi un semn al nivelurilor scăzute de hormoni tiroidieni, o afecţiune numită Glossary Link hipotiroidism. În mod contrar, dacă tiroida produce mai mulţi hormoni decât are corpul nevoie, s-ar putea să pierzi înexplicabil în greutate. Această afecţiune este numită Glossary Link hipertiroidism, care este mult mai frecvent. 

Simptom: umflare la nivelul gâtului 

Umflarea sau mărirea la nivelul gâtului este un indiciu vizibil că ceva nu funcţionează cum trebuie cu tiroida. Atât în caz de hipotiroidism sau hipertiroidism poate apărea guşa. Uneori umflarea la nivelul gâtului poate fi cauzată de Glossary Link cancer tiroidian sau noduli canceroşi, ganglioni care cresc în interiorul tiroidei. Poate fi datorată şi de o cauză care nu are legătură cu tiroida.

Simptom: schimbări ale ritmului cardiac

Hormonii tiroidieni afectează aproape fiecare organ al corpului şi poate influenţa viteza bătăilor inimii. Persoanele cu hipotiroidism pot observa cum ritmul lor cardiac este mai lent decât de obicei. Hipertiroidismul poate cauza inima să bată mai tare. Poate declanşa creşterea presiunii sanguine şi bătăile puternice ale inimii numite palpitaţii.

Articolul integral îl puteti citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/viata-sanatoasa/item/50034-simptome-si-solutii-pentru-o-tiroida-disfunctionala
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii