Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Sfaturi pentru o viață sănătoasă - Cum ajutăm pielea uscată – 10 sfaturi utile

ro

25 May, 2015 00:00 1138 Marime text


Cu toţii ne dorim o piele frumoasă şi sănătoasă, dar din păcate, nu ştim de multe ori cum să protejăm cel mai important protector al corpului nostru: pielea.
Poţi preveni pielea uscată urmând aceşti paşi:

Fă o singură dată pe zi duş sau baie. Spală-te cu apă potrivită (nu fierbinte), foloseşte un săpun cu un conţinut ridicat de grăsime sau care conţine glicerină. Duşul să nu dureze mai mult de zece sau 15 minute şi evită să faci exfolieri.
  • Dacă ai un comportament sportiv fă un duş scurt după antrenament sau joc. Foloseşte apă caldă şi propriul săpun hidratant, dacă produsele speciale pentru sportivi pot fi prea puternice.
  • După duş sau baie, aplică o cremă hidratantă cât timp pielea este încă udă. Gelul cu petrol sau o cremă grasă este potrivită pentru hrănirea şi menţinerea pielii hidratate.
  • Când joci în aer liber nu uita să foloseşti cremă cu protecţie solară pentru a-ţi proteja pielea. Dacă eşti înotător, aplică un strat subţire de gel cu petrol înainte să intri în piscină.
  • Dacă aerul din încăpere este uscat în timpul lunilor de iarnă, foloseşte un umidificator pentru a creşte nivelul de umiditate.
  • În timpul zilei aplică o cremă hidratantă care să conţină cel puţin unul din ingredientele următoare: glicerină, [Glossary Link] uree, acid piroglutamic, sorbitol, acid lactic, săruri ale acidului lactic sau acizi alfa-hidroxi.
Articolul integral îl puteți citi pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii