Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sfaturi pentru detoxifierea de primăvară

ro

27 Mar, 2015 10:36 1757 Marime text
Din cauza alimentaţiei dezechilibrate, stresului şi a factorilor nocivi din mediu, organismul asimilează şi stochează progresiv diferite toxine, care, în anumite perioade, în special primăvara, trebuie eliminate. Alimentele verzi conţin antioxidanţi ce detoxifică organismul. Un exemplu bun este salata care ajută la eliminarea toxinelor, stimulează secreţia de sucuri gastrice şi este utilă în afecţiunile digestive, constipaţie şi curele de slăbire.
 
Hidratarea este foarte importantă pentru detoxifierea organismului. Este indicat consumul a doi litri de apă pe zi, deoarece apa curăţă organismul de toxine şi ajută nutrienţii sănătoşi să ajungă în fiecare celulă a organismului. Consumul alimentelor neprocesate termic oferă organismul energie. De aceea, se recomandă consumul de fructe şi legume proaspete, precum struguri, mere, piersici, lămâi, portocale, kiwi, grefe, morcovi, ţelină. Limonada este şi ea recomandată pentru un program de curăţare şi de accelerare a metabolismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii