Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de muştar ajută buna funcţionare a sistemului nervos

ro

03 Apr, 2015 00:00 1824 Marime text
Muştarul face parte din familia cruciferelor şi creşte mai ales în zonele cu climă temperată. Până în prezent, se cunosc 40 de soiuri de muştar, însă doar trei dintre acestea sunt folosite pe scară largă, şi anume: muştarul alb, muştarul negru şi muştarul brun.
 
Seminţele de muştar reprezintă o sursă importantă de seleniu, mangan, magneziu, fosfor, triptofan, Omega-3 şi vitamine. Triptofanul prezent în aceste seminţe este un aminoacid folosit pentru sinteza vitaminei B3 şi pentru realizarea producţiei de serotonină, hormonul fericirii, care nu poate fi sintetizat de către organism în mod natural. De asemenea, ele conţin fitonutrienţi, care au capacitatea de a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase.
 
Seminţele de muştar contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos, la reglarea metabolismului şi a digestiei. Datorită conţinutului de Omega 3, aceste seminţe favorizează scăderea tensiunii arteriale şi menţin sănătatea inimii. Uleiul din seminţe de muştar are proprietăţi antifungice, antiinflamatorii, antibacteriene, antiseptice, fiind utilizat în afecţiunile digestive şi cele circulatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii