Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de dovleac, benefice sănătăţii fizice şi mentale

ro

20 Jul, 2015 11:30 1837 Marime text
Seminţele de dovleac conţin foarte multe substanţe nutritive, care pot contribui la prevenirea sau la ameliorarea unor afecţiuni. Ele sunt bogate în proteine, fibre, mangan, magneziu, fosfor, zinc, triptofan şi glutamat, aminoacizi esenţiali împotriva stresului, a anxietăţii şi depresiei. Triptofanul este un aminoacid pe care organismul uman îl transformă în serotonină şi apoi în melatonină, hormonul somnului. Datorită conţinutului în zinc, seminţele de dovleac stimulează dezvoltarea şi diviziunea corespunzătoare a celulelor, îmbunătăţirea somnului, a sănătăţii ochilor şi pielii, dar şi a stării de spirit în general.
 
Seminţele de dovleac conţin şi proteine, ceea ce înseamnă că vor menţine senzaţia de saţietatea pentru mult timp şi vor ajuta procesul de slăbire. Aceste seminţe sunt benefice atât sănătăţii fizice, cât şi celei mentale. Consumul acestor seminţe contribuie la reducerea stresului oxidativ şi, implicit, la scăderea riscului apariţiei cancerului, în special al celui de sân şi de prostată.
 
Tot ele reglează nivelul insulinei şi protejează rinichii persoanelor care suferă de diabet. Aceste seminţe reprezintă o sursă foarte bună de acizi graşi Omega 3, acizi alfa linoleici, cei care scad inflamaţia şi au proprietăţi antivirale şi antimicrobiene. Uleiul extras din aceste seminţe conţine de şase ori mai mult acid linoleic decât uleiul de măsline.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii