Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
17:14 21 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Secretele longevităţii, alimente care ne menţin tineri

ro

04 Apr, 2015 00:00 894 Marime text
Alimentele pe care le consumăm zilnic reprezintă elemente cheie pentru mărirea duratei de viaţă. Principala cauză a îmbătrânirii organismului se referă la atacul radicalilor liberi, din acest motiv, se recomandă consumul alimentelor bogate în antioxidanţi, deoarece aceştia combat aspectul ridat al pielii şi îmbătrânirea celulară. Merele, spre exemplu, conţin antioxidanţi, fibre, acid folic şi vitamina E, substanţe nutritive ce protejează împotriva bolilor specifice bătrâneţii şi a maladiilor cronico-degenerative. De asemenea, ele protejează creierul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.
 
Alte fructe recomandate sunt portocalele. Datorită conţinutului în substanţe antioxidante, ele combat efectele radicalilor liberi, precum şi pe cele ale radiaţiilor ultraviolete. Nucile braziliene sunt bogate, la rândul lor, în seleniu, mineral care stimulează regenerarea celulară şi încetineşte îmbătrânirea pielii.
 
Păstrăvul este o specie de peşte bogată în acizi graşi, nutrienţi ce contribuie la buna funcţionare a creierului, la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive. Totodată, aceşti nutrienţi menţin pielea hidratată şi protejată de efectele radicalilor liberi. Şi iaurtul conţine substanţe ce favorizează întărirea oaselor, previn osteoporoza şi afecţiunile digestive.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii