Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se măresc sporurile în Spitalul Judeţean - 75% în timpul săptămânii şi 100% în weekend

ro

10 Aug, 2016 00:00 6178 Marime text

 
Prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Sindicatului Camera Medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au propus conducerii unităţii sanitare să ia atitudine şi să îmbunătăţească calitatea veniturilor medicilor prin majorarea sporurilor acordate, de vreme ce legea permite.
 
Această propunere a venit pe fondul situaţiei delicate în care se află cea mai mare unitate sanitară din judeţ, care înregistrează deficit de personal şi ar putea pierde cadre medicale cu vechime dacă nu se va soluţiona în mod favorabil adresa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin care medicii sunt anunţaţi că trebuie să aleagă între stat şi privat, fapt care pune în pericol activitatea unităţii sanitare.

În adresa CJAS se arată :„Comisia mixtă a stabilit că atât municipiul Constanţa, cât şi o arie de 25 de kilometri din jurul acestuia nu reprezintă zonă deficitară din punctul de vedere al existenţei medicilor de o anumită specialitate. Astfel, medicii nu au voie să lucreze la două unităţi medicale care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Practic, a fost pusă o aplicare din legislaţia din domeniu, doar că, până anul acesta, şi municipiul Constanţa a fost declarat zonă deficitară. De anul acesta, comisia mixtă a stabilit că municipiul Constanţa nu reprezintă zonă deficitară“.
 
Reprezentanţii Sindicatului Camerei Medicilor din cadrul Spitalului Judeţean susţin că medicii constănţeni care lucrează în spital primesc sporul de 25%, în condiţiile în care legea prevede acordarea de sporuri de până la 75%. „Dacă sporurile acordate ar fi reevaluate, cu siguranţă medicii ar rămâne în sistem. Vă dau un exemplu de la Spitalul Clinic Judeţean din Craiova, care acordă sporurile maxime, iar medicii au venituri cu 2.000 de lei peste nivelul Constanţei. Este treaba fiecărui manager să aibă grijă de medicii pe care-i are în spital“, a precizat Delia Dumitrescu, lider de sindicat.
 
Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a intervenit asupra acestor solicitări şi ne-a anunţat că a soluţionat favorabil solicitarea medicilor, astfel încât, din această lună, cadrele medicale vor primi un spor de 75% pentru activitatea desfăşurată în timpul săptămânii şi 100% în zilele de weekend.
 
Un singur aspect ar mai fi de soluţionat, în opinia sindicatelor: sporul pentru zilele de sărbători legale şi gărzile, care ar trebui să beneficieze de un spor de 100%. Totodată, reprezentanţii sindicatului îşi exprimă speranţa că sporurile nu vor fi micşorate ulterior, deoarece, printr-o decizie a Comitetului Director al spitalului, trimestrial pot fi făcute modificări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii