Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte beneficii ale consumului de grapefruit pentru sănătate

ro

30 Aug, 2016 00:00 18243 Marime text
 

Grapefruitul a fost descoperit pentru prima data în secolul al XVIII- lea, în America de Sud. Aparent, este un hibrid natural între pomelo şi tradiţionala portocală. În timp, s-a demonstrat că grapefruitul nu este doar un fruct suculent şi delicios, ci este şi sănătos şi nutritiv.
Mai jos, noi îţi dezvăluim şapte dintre multele beneficii pe care consumul de grapefruit îl are pentru sănătate.
 
1. Fortifică sistemul imunitar
Unul dintre cele mai importante beneficii  ale grapefruitului este că ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Este un fruct bogat în vitamina C, care te ajută să previi sau să combaţi răceala şi, de asemenea, combate radicalii liberi care pot face ravagii în organism. Conţine antioxidanţi cu licopen şi betacaroten.
 
2. Abundă în vitamine
Studii de nutriţie au demonstrat că a consuma jumătate de grapefruit pe zi asigură 68% din totalul de vitamina C de care corpul are nevoie, 28% din totalul de vitamina A, 2% din totalul de calciu şi 2% din magneziu. De asemenea, conţine cantităţi mici de vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan şi cupru.
 
3. Previne apariţia pietrelor la rinichi
Pietrele la rinichi reprezintă în realitate o acumulare de calciu şi, odată dezvoltate, ele trebuie eliminate, fie pe cale naturală, fie prin intervenţie medicală. Pietrele la rinichi provoacă dureri mari, însă studiile arată că un litru de suc de grapefruit băut zilnic combate apariţia acestor acumulări inutile de calciu.
 
4. Te ajută să pierzi în greutate
Sucul natural de grapefruit arde grăsimile! Există foarte multe studii care susţin această ipoteză şi care demonstrează puterea acestui fruct, consumat la micul dejun. Încearcă să bei un pahar de suc de grapefruit dimineaţa sau jumătate de fruct înainte de fiecare masă şi te vei convinge!
 
5. Accelerează metabolismul
Grapefruitul contribuie la accelerarea metabolismului, ajutându-te astfel să slăbeşti. Alături de o dietă adecvată şi deexerciţii fizice, poţi pierde un kilogram pe săptămână.
 
6. Detoxifiază ficatul
Dacă nu ai aflat încă, grapefruitul este bun pentru detoxifierea ficatului. Fructul citric ajută  ficatul prin eliminarea toxinelor nesănătoase din corp, aşa că dacă bei sucul sau mănânci grapefruit îţi vei îmbunătăţi sănătatea pe termen lung. De asemenea, se spune că detoxifierea ficatului îmbunătăţeşte starea generală de sănătate şi ajută la atenuarea afecţiunilor cronice precum depresia, rigiditatea musculară şi durerile de cap cronice.
 
7. Reduce colesterolul
Foarte multe studii au arătat că grapefruitul reduce colesterolul. Un consum regulat de grapefruit duce la scăderea nivelului de colesterol cu 15%, iar trigliceridele (tot o formă de colesterol), cu 17%. De asemenea, grapefruitul alb s-a dovedit mai eficient decât cel roşu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii