Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Varza combate anemia şi este importantă în alimentaţia gravidelor

ro

05 Dec, 2015 00:00 2402 Marime text
Varza se numără printre alimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia omului. Bogată în vitamine şi minerale, varza combate obezitatea şi bolile cardiovasculare. De asemenea, această legumă este recomandată în cazuri de constipaţie, ulcer sau reumatism. Mai mult de atât, ajută la o funcţionare mai bună a sistemului nervos şi a creierului.
 
Fiind bogată în iod, varza contribuie şi la dezvoltarea capacităţii cognitive şi în lupta împotriva afecţiunilor de tipul bolii Alzheimer. Ea este recomandată şi gravidelor, datorită conţinutului mare de acid folic, necesar dezvoltării sistemului nervos al fătului. Consumată regulat, acest aliment diminuează semnificativ riscurile cancerului de diverse tipuri, detoxifică organismul, luptând împotriva radicalilor liberi şi întărind astfel rezistenţa generală a corpului.
 
Totodată, varza combate anemia, contribuie semnificativ la remineralizarea, revitalizarea generală şi energizarea organismului. În plus, ea contribuie la dezvoltarea musculaturii, îmbunătăţeşte vederea şi, datorită cantităţii mari de vitamina C, întăreşte gingiile şi sistemul imunitar. Pe de altă parte, masca din sucul de varză poate avea efecte uimitoare împotriva celulitei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii