Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Valoarea terapeutică a mugurilor de brad

ro

16 Dec, 2014 10:11 2278 Marime text
Bradul se numără printre arborii cu proprietăţi miraculoase. În scop terapeutic, se folosesc mugurii, acele, dar şi rășina sub formă de sirop de muguri, sirop de ace, tinctură de muguri sau ulei de muguri. Mugurii de brad conţin uleiuri volatile, substanţe fitochimice, răşini, principii amare, vitaminele C şi E, substanţe flavonoide. Au proprietăţi astringente, cicatrizante şi antibiotice.
 
Siropul din muguri de brad are efect răcoritor, cicatrizant, vitaminizant şi expectorant. Datorită acestor proprietăţi, stimulează secrețiile şi calmează durerile. Siropul de muguri de brad poate avea efecte revitalizante asupra organismului, tratând anemia. În plus, migrenele pot fi combătute prin masarea frunţii cu tinctură de muguri de brad.
 
Inhalaţiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, vindecă răceala în stadiu incipient, activează circulația sângelui și oferă tenului strălucire. Unguentul de răşină poate trata arsurile grave, în timp ce balonarea poate fi combătută cu tinctură de răşină. Totodată, mugurii de brad contribuie la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii şi la stimularea sistemului imunitar. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii