Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural

ro

18 Feb, 2016 00:00 1434 Marime text
Usturoiul are multe proprietăţi terapeutice şi nutritive, încât poate fi numit un aliment miraculos. Este foarte bogat în vitaminele C, B1 şi B6, calciu, cupru, mangan şi seleniu. Usturoiul este, de asemenea, bogat într-un alt nutrient extrem de important, denumit alicină. Există numeroase studii care demonstrează beneficiile pe care usturoiul le oferă sănătăţii. Acesta scade tensiunea arterială şi colesterolul rău (LDL) şi stimulează creşterea colesterolului bun (HDL), fapt ce ajută la prevenirea apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.
 
De asemenea, este recunoscut pentru proprietăţile sale de prevenire a cancerului, în special cel de stomac. Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii. Totodată, ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic cunoscut sub formă de aliment pur. El combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca25 de unităţi de penicilină.
 
În acelaşi timp, usturoiul este indicat şi în tulburările hepatice, datorită capacităţii sale de a detoxifica ficatul prin eliminarea bacteriilor din intestine. Acest condiment reprezintă şi un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută la stimularea şi intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Usturoiul, consumat în stare pură sau sub formă de ulei / tinctură, este recomandat celor care suferă de artrită, reumatism, nevralgie, cistită, dureri de urechi sau de dinţi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii