Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul care protejează rinichii, tratează diabetul şi creşte dorinţa sexuală

ro

09 Nov, 2015 00:00 2335 Marime text
Scorţişoara este o mirodenie foarte apreciată de mii de ani, fiind utilizată mai ales în arta culinară, dar şi în domeniul medicinal. Uleiul de scorţişoară se obţine prin distilare cu aburi din scoarţa copacului şi prezintă efecte pozitive pentru numeroase boli, precum gastrită sau diabet zaharat. Acest ulei ameliorează spasmele digestive, combate constipaţia şi diareea, protejează împotriva infecţiilor, alungă răceală şi infecţiile respiratorii, întărind astfel sistemul imunitar.
 
Scorţişoara este foarte bună pentru pacienţii care suferă de diabet de tip 2, deoarece îmbunătăţeşte nivelul glucozei. Tot ea ajută la prevenirea bolii Alzheimer, deoarece extractul găsit în scoarţa acesteia ajută la evitarea dezvoltării acestei boli, fiind eficient în anumite tipuri de HIV. Uleiul de scorţişoară are proprietăţi antibiotice, antiseptice, analgezice, antivirale, ermifuge, antiparazitare şi afrodisiace. Totodată, acest ulei are efect digestiv, tonic uterin, tonifiant, încălzitor, favorizează circulaţia sanguină şi limfatică.
 
Uleiul de scorţişoară este utilizat în cazuri de micoze, infecţii cutanate, bucale şi respiratorii, dar şi digestie lentă, stări de astenie şi depresive, impotenţă, libidou scăzut, circulaţie sanguină deficitară. O picătură de ulei de scorţişoară, aplicată pe verugi (negi), o dată sau de două ori pe zi, ajută la îndepărtarea acestora. Acest ulei este folosit drept ingredient în preparate cosmetice, parfumuri şi compoziţii pentru aromaterapie (în creme, balsamuri, unguente, pastă de dinţi).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii