Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sucul din rădăcină de pătrunjel, beneficii uimitoare pentru organism

ro

05 Jan, 2015 12:09 5604 Marime text
Pătrunjelul are în compoziţia sa provitamina A, vitaminele B, C, K şi E, dar şi calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofilă şi histidină, un aminoacid care împiedică dezvoltarea tumorilor. Pătrunjelul conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocala şi mai mult fier decât spanacul.
 
Sucul din rădăcină de pătrunjel reglează digestia, prin stimularea producerii de sucuri gastrice. Are efecte carminative şi previne acumularea gazelor în intestin. De asemenea, rădăcina de pătrunjel conţine o substanţă care are capacitatea de a reduce intensitatea reacţiilor alergice. Deoarece acest suc are proprietăţi vasodilatatorii, este indicat în hipertensiune, cardiopatie ischemică şi alte afecţiuni ale inimii. În plus, scade nivelul colesterolului, vindecă tusea şi ajută la vindecarea infecţiilor urinare.
 
Totodată, acest suc ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea pietrelor de la rinichi, precum şi la calmarea durerilor de dinţi. Sucul din rădăcină de pătrunjel este recomandat şi pentru ameliorarea durerilor menstruale şi alergiilor. Pătrunjelul tratează constipaţia, protejează ficatul şi vasele de sânge. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii