Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Somnul neregulat favorizează creşterea în greutate

ro

24 Jan, 2016 00:00 1403 Marime text
Potrivit unui studiu recent, persoanele care merg la culcare la ore neregulate sunt mai predispuse la a câştiga în greutate. Oamenii de ştiinţă, timp de nouă săptămâni, au observat obiceiurile a 132 de studenţi de la Universitatea Brown din Statele Unite. În urma studiului, s-a constatat că un program neregulat de somn favorizează creşterea în greutate. În acest context, se recomandă ca somnul să se desfăşoare la aproximativ aceleaşi ore în fiecare zi.  

Există o serie de recomandări ce promit că veţi avea parte de un somn mai liniştit. Sunt indicate alimentele care conţin calciu, cum ar fi spanacul. Şi broccoli conţine mult calciu. De asemenea, acesta, datorită conţinutului în betacaroten şi luteină, menţine sănătatea ochilor şi protejează împotriva degenerării maculare.
 
Potrivit unui alt studiu, persoanele care beau două pahare cu suc de cireşe se odihnesc mai bine. Şi bananele îmbunătăţesc somnul, prin prisma conţinutului de magneziu şi potasiu, minerale care relaxează muşchii. Totodată, cerealele, uşor de digerat, au capacitatea de a asigura un somn mai bun.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii