Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Scoicile, cele mai importante surse de vitamina B12

ro

13 Feb, 2016 10:21 3253 Marime text
Dintre toate organismele minunate pe care le găsim în mare, fructele de mare par a fi cele mai nutritive dintre toate, alături de algele marine. Fructele de mare înseamnă orice vietate marină comestibilă. Din categoria crustaceelor, cei mai cunoscuţi şi folosiţi sunt crabii, homarii, langustele, creveţii şi racii. Moluştele cuprind scoicile, midiile, stridiile şi melcii. Calamarii şi caracatiţa sunt tot moluşte, din categoria cefalopodelor.
 
Fructele de mare conţin nutrienţi care le oferă proprietăţi nutritive deosebite, precum acizii graşi esenţiali Omega-3, vitamina B12, iodul, zincul, fierul şi seleniul. Acizii graşi esenţiali Omega-3 prezenţi în cantităţi semnificative în fructele de mare au efecte benefice asupra sănătăţii, inimii şi vaselor de sânge. Consumul fructelor de mare creşte imunitatea organismului şi ajută la menţinerea greutăţii. Fiind foarte bogate în minerale şi nutrienţi, fructele de mare împiedică absorbţia substanţelor chimice, dar, totodată, au şi capacitatea de a detoxifica organismul şi de a elimina metalele grele.
 
Scoicile reprezintă cele mai importante surse de vitamina B12. 100 de grame de scoici furnizează organismului de peste 16 ori necesarul zilnic de vitamina B12. De asemenea, scoicile conţin şi alte substanţe nutritive, precum vitamina C, potasiu, seleniu şi fier. Stridiile sunt, de asemenea, incredibil de hrănitoare. 100 de grame de stridii îţi oferă de şase ori mai mult necesarul zilnic de zinc de care organismul are nevoie, împreună cu mari cantităţi de vitamine.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii