Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Şase metode naturiste prin care poţi scăpa de durerea de măsea

ro

22 Jun, 2014 00:00 8497 Marime text
Durerea de măsea reprezintă una dintre cele mai cumplite dureri, mai ales când apare noaptea sau în weekend şi nu poţi apela la medicul stomatolog.

Printre cele mai eficiente metode naturiste, prin care poţi scapa de această durere, se numără folosirea cuişoarelor. Datorită proprietăţilor inflamatoare, antibacteriene, antioxidante şi anestezice, cuişoarele ajută extrem de mult în atenuarea durerilor dentare. Se pisează câteva cuişoare, care se amestecă cu puţin ulei şi se aplică pe locul dureros.

O altă metodă se referă la tinctura de propolis, care se aplică pe gingie şi pe măseaua afectată. Soluţia obţinută prin dizolvarea unei jumătăţi de linguriţe de sare, în 200 ml de apă caldă este un alt remediu naturist. Clătirea gurii cu această soluţie va reduce inflamaţia nervilor şi implicit durerea.

Alte remedii importante sunt usturoiul şi rădăcina de ghimbir, care în urma mărunţirii se aplică pe măsea. Se mai poate folosi extractul de vanilie, pus pe un tampon de vată şi aplicat pe locul care doare sau ţinut în gură, în partea dureroasă.
Durerea de măsea poate fi ameliorată cu ajutorul câtorva picături de ulei de măsline, care se pun în urechea de lângă măseaua afectată. Apoi, trebuie să stai întins pe partea opusă, pentru ca uleiul să se scurgă bine în interiorul urechii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii