Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Salvia diminuează surmenajul psihic şi intelectual

ro

15 Nov, 2015 00:00 1585 Marime text
Salvia, o plantă erbacee cu flori colorate, cultivată drept plantă medicinală sau decorativă, este originară din sudul Europei şi regiunile mediteraneene. În scop terapeutic, se folosesc frunzele care conţin uleiuri volatile, tanini, principii amare, vitaminele B1, C, săruri de potasiu, glicozide, polifenoli şi răşini. Salvia are proprietăţi astringente, antiinflamatorii, antiseptice, digestive, depurative, sudorifice, antireumatice, tonice, cicatrizante şi descongestionante.
 
Salvia contribuie la detoxifierea organismului şi la protecţia căilor hepato-biliare, diminuează surmenajul psihic şi intelectual, contribuie la funcţionarea normală a aparatului respirator, reduce efectele neplăcute care apar la menopauzăm şi intervine în procesul producerii şi eliminării de bilă. De asemenea, ceaiul de salvie contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavităţii bucale, reduce riscul de sângerare şi ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
 
Prin acţiunea stimulantǎ şi nevroticǎ, acest ceai este recomandat împotriva asteniei nervoase cauzate de obosealǎ, împotriva surmenajului, în cazuri de slǎbiciune generalǎ. În plus, ceaiul de salvie este folosit pentru tratarea unor tulburǎri neurovegetative: papitaţii, atacuri de panicǎ, senzaţii de ameţealǎ. Acest ceai este un remediu excelent pentru gingivite, afte, stomatite.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii