Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remediu natural pentru prevenirea şi tratarea celulitei

ro

28 Sep, 2015 00:00 1213 Marime text
Hamamelis este un arbore originar din America de Nord, de la care, în scop terapeutic, se folosesc scoarţa şi frunzele. Datorită proprietăţilor sale vasoconstrictoare, antiinflamatorii, antiseptice, astringente, tonice şi decongestive, hamamelisul este folosit pentru a trata plăgile, mâncărimea pielii, eczemele, ulcerul varicos, fiind indicat şi în cazul tenului uscat sau acneic. Efecte pozitive sunt înregistrate şi în cazul ochilor inflamaţi sau asupra pielii arse de razele solare.
 
Consumul a trei căni de ceai de hamamelis, timp de trei săptămâni la rând, între mese şi cu o oră înainte de culcare, are drept efect descongestionarea vaselor sanguine, uşurarea irigării vaselor capilare şi implicit prevenirea şi tratarea celulitei. De asemenea, compresele cu decoct din scoarţă uscată de hamamelis pot trata celulita.
 
Datorită proprietăţilor antibacteriene şi calmante, această plantă poate fi folosită drept ingredient în apa de gură. Pe de altă parte, hamamelis este indicat şi în tratamentul tromboflebitei, hemoroizilor, varicelor esofagiene, contuziilor şi eritemului, o înroşire a pielii ce apare din cauza dilatării vaselor sanguine.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii