Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale anghinării

ro

22 Dec, 2014 13:57 2356 Marime text
Anghinarea este una dintre cele mai populare plante comestibile, fiind cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate şi pentru proprietăţile medicinale importante. Sunt folosite rădăcinile şi frunzele de anghinare în scop medicinal. Anghinarea conţine vitaminele C, B6, K, magneziu, potasiu, fier, fosfor, fibre, polifenoli, flavonoizi, cinaratriol, compuşi sterolici, săruri de potasiu, provitamina A şi numeroase enzime.
 
Datorită proprietăţilor diuretice, coleretice, colagoge, hipolipemiante şi hipocolesterolemiante, preparatele din anghinare stimulează excreţia colesterolului prin bilă, scad nivelul de colesterol din sânge şi stimuleazã pofta de mâncare. În plus, acestea sunt recomandate în caz de insuficienţă hepatică şi renală, în hepatita cronică şi ciroza hepatică.

De asemenea, această plantă este folosită în calculoză biliară, arteroscleroză, anorexie şi balonare. Anghinarea este utilizată în tratamentul hipertensiunii arteriale, în intoxicaţii, inapetenţă, greaţă şi dureri abdominale. Sucul de aghinare are rol în vindecarea constipaţiei, iar ceaiul de anghinare ajută în cazul afecţiunilor ficatului. Anghinarea tratează diverse afecţiuni digestive şi îmbunătăţeşte funcţiile ficatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii