Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Profită de toate beneficiile uimitoare ale ceaiului de muşeţel

ro

18 Oct, 2015 00:00 2152 Marime text
Ceaiul de muşeţel este cel mai popular ceai terapeutic pe care oamenii îl folosesc pentru a se relaxa şi a dormi. Datorită proprietăţilor lui sedative, acest ceai este folosit şi de cei care doresc să elimine stările de anxietate. De asemenea, ceaiul de muşeţel are proprietăţi antispasmolitice, antiinflamatorii, anxiolitice, analgezice, antialergice, anestezice, antiseptice, emoliente şi cicatrizante. Florile de muşeţel sunt bogate în vitaminele B1 şi C, minerale, precum calciu, fosfor, zinc, siliciu, fier, mangan, cupru, glucide, acizi organici, uleiuri eterice.
 
Totodată, ceaiul de muşeţel este bogat şi în antioxidantul quercentin, un fitochimical care dă culoare fructelor şi legumelor. Acesta luptă împotriva deteriorărilor făcute de radicalii liberi, devenind astfel un aliat împotriva cancerului. Ceaiul de muşeţel stimulează sistemul imunitar şi luptă cu infecţiile asociate cu gripa, relaxează spasmele musculare şi crampele menstruale la femei. Tot el relaxează nervii, linişteşte stomacul, reduce inflamaţia şi contribuie la ameliorarea durerilor de spate şi a reumatismului.
 
Acest ceai este recomandat şi în tratamentul leucoreei, aftelor, gingivitelor, abceselor dentare, stomatitelor şi amigdalitei. Ceaiul de muşeţel ajută, în acelaşi timp, la îndepărtarea aspectului de ochi obosiţi. De asemenea, este eficient în tratarea colicilor bebeluşilor şi febrei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii