Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Produsul apicol care stimulează producţia de colagen

ro

29 Sep, 2015 00:00 1621 Marime text
Lăptişorul de matcă, cel mai valoros produs al stupului, este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hrănite larvele în primele trei zile de viaţă. Lăptişorul de matcă are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antigerminative, antisclerotice, datorită cărora produsul este recomandat pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, tratarea frigidităţii şi a sterilităţii.

Singurul produs natural care conţine substanţa 10 HDA acid, lăptişorul de matcă, de asemenea, reprezintă şi cea mai bună sursă de acid pantotenic. Conţine, printre altele, Omega-3, calciu, fier, cupru, magneziu, sulf, fosfor, 18 aminoacizi şi complexul de vitamine B. Acest produs echilibrează sistemul nervos, întăreşte imunitatea, scade nivelul de colesterol, reduce tensiunea arterială şi ajută corpul să se refacă în caz de epuizare fizică.
 
Consumul de lăptişor de matcă este indicat în hiperlipidemie, aplazie medulară, boli pulmonare cronice, gingivită hemoragică, boli imunitare şi insuficienţă renală cronică. Ideal pentru diminuarea ridurilor, lăptişorul de matcă hidratează, revitalizează şi catifelează tenul. Tot el regenerează ţesutul epitelial, stimulează producţia de colagen, previne apariţia ridurilor, oferind astfel un efect de lifting. Lăptişorul de matcă are un PH acid, deci poate fi folosit cu succes în cosmetică şi pentru tenurile mixte sau grase.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii