Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Presopunctura. Ce este şi ce tratăm prin intermediul ei

ro

03 Jul, 2014 00:00 2163 Marime text
Presopunctura este înrudită cu acupunctura şi îşi are originile în medicina din China antică, fiind utilizată de mii de ani în tratarea a numeroase afecţiuni şi dureri. Această tehnică presupune aplicarea presiunii, de obicei cu vârful degetelor, pe anumite puncte ale corpului tău. În funcţie de durerile pe care vrei să le ameliorezi, trebuie să acţionezi asupra anumitor „puncte de presopunctură“.

Astfel, pentru a îndepărta durerile de cap, este indicat să apeşi cu degetul mare, timp de aproximativ un minut, zona din partea de mijloc a fiecărei sprâncene. Pentru durerile de stomac, punctele indicate sunt situate atât la încheietura mâinii, precum şi la degetul mare de la mână şi de la arătător. Zona dintre coloană şi vârful omoplatului este responsabilă pentru stimularea capacităţii organismului de a lupta împotriva infecţiilor, iar partea interioară a articulaţiei mâinii, sub acţiunea presiunii, poate combate stările de greaţă.
Această metodă de medicină alternativă este indicată în cazul durerilor de intensitate medie, pentru probleme grave fiind recomandată vizita la medicul specialist. De asemenea, presopunctura poate fi utilizată ca tehnică ajutătoare a unui tratament medicamentos. Pentru o ameliorare rapidă a durerilor, este indicat ca această formă de tratament să fie realizată de specialişti care cunosc exact fiecare punct de presopunctură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii