Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Plante care ajută la scăderea hipertensiunii

ro

30 Aug, 2014 00:00 1676 Marime text
Hipertensiunea poate fi o boală tăcută, deoarece puțini dintre cei care suferă de ea, mai ales la vârste tinere, nu sunt conștienți de existența ei. Hipertensiunea poate fi ținută sub control de medicamente, dar există și plante care pot ajuta, acționând la fel de eficient precum medicaţia convențională. Un stil de viață sănătos, tradus prin reducerea viciilor, prin consumul de alimente sănătoase şi prin efectuarea de exerciții fizice regulate, poate fi punctul de start în combaterea hipertensiunii.
 

Plantele benefice în tratarea hipertensiunii sunt vâscul, ginsengul, nucșoara, iarba șarpelui, valeriana, ghimbirul, algele brune sau boabele de dafin. Exemplul excelent pentru controlul hipertensiunii îl reprezintă chiar usturoiul.
 
Beneficiile acestor plante constau în controlarea presiunii sangvine şi facilitarea fluxului regularizat al sângelui la nivelul întregului organism. Presiunea sangvină poate fi micșorată prin eliminarea substanțelor mucoide din arterele pulmonare. Acestea mai pot calma sistemul nervos, eradicând tensiunea și anxietatea, cauzele majore ale declanşării hipertensiunii. Plantele sunt bogate în minerale și calciu care ajută la întreținerea inimii și a vaselor sangvine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii