Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Planta care îmbunătăţeşte memoria şi oferă energie

ro

24 Nov, 2015 00:00 3080 Marime text
Rhodiola Rosea sau rădăcina de aur este o plantă răspândită în zona Cercului Polar, din Scandinavia până în Asia. Planta creşte, de obicei, pe platourile nisipoase, la o altitudine mai mare de 3.000 de metri. În scop terapeutic, se foloseşte de preferinţă rizomul, însă întreaga rădăcină conţine o serie de substanţe benefice, precum fenilpropanoide, derivaţi fenil-etanol, flavonoide, monoterpene, triterpene şi acizi fenolici.
 
Datorită proprietăţilor sale, planta este folosită în cazul afecţiunilor sistemului nervos central, în special pentru creşterea forţei mentale, combaterea stresului, dar şi pentru îmbunătăţirea stării generale a organismului. Preparatele din Rhodiola Rosea stimulează zonele cu acţiune asupra funcţiilor de învăţare şi rememorare. Prin prisma conţinutului bogat în fenoli, această plantă are rol antioxidant, datorită căruia are capacitatea de a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi.
 
Ceaiul de Rhodiola Rosea măreşte capacitatea de apărare a organismului la stres, reduce efectele negative ale acestuia asupra sănătăţii, contribuie la reducerea stărilor anxioase şi oferă energie. Pulberea din rădăcina de Rhodiola Rosea este un adaptogen puternic, fiind folosită în stări emoţionale oscilante, depresie, anxietate, oboseală, anemie, pentru tratarea răcelii şi gripei, deci pentru creşterea imunităţii. De asemenea, planta este folosită pentru tratarea tulburărilor gastrointestinale şi a disfuncţiilor neurologice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii