Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Pentru estomparea ridurilor fine, se pot folosi comprese cu ceai de sânziene

ro

19 Apr, 2016 00:00 2615 Marime text


Sânzienele sunt cunoscute şi sub denumirile de drăgaica, floarea lui Sântion, închegătoare sau sanjuane. Mirosul florilor este asemănător cu cel al mierii, însă, gustul este foarte amar, fiind un indiciu al proprietăţilor tonice şi drenante ale acestei plante. Sânzienele au în egală măsură proprietăţi vindecătoare, de înfrumuseţare şi chiar de imunizare faţă de boală. Ceaiul de sânziene are efect sedativ uşor, antispastic, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, antireumatic, laxativ şi uşor afrodisiac.
 
Ceaiul de flori de sânziene este recomandat pentru tratarea afecţiunilor tiroidei, atât a hiperfuncţiei, cât şi a hipofuncţiei, având capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. De asemenea, ceaiul de flori de sânziene este recomandat în tratarea şi diminuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afecţiuni ale aparatului urinar, tulburări minore ale somnului, asociate cu menopauza. Acest ceai este recomandat în cazul bolilor de rinichi şi al afecţiunilor localizate la nivelul ficatului, pancreasului şi splinei.
 
Totodată, ceaiul de sânziene este eficient şi pentru cei care suferă de hidropizie (acumulare de lichid în ţesuturi) şi de cloroză (o formă de anemie). Gargara cu ceai de sânziene este eficientă în tratamentul laringitei şi faringitei. Pentru menţinerea elasticităţii pielii şi pentru estomparea ridurilor fine, se pot folosi comprese cu ceai de sânziene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii