Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru produse care combat acneea

ro

17 Feb, 2015 00:00 1594 Marime text
Acneea, o afecţiune a epidermei provocată de inflamarea foliculilor pilosebacei, ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee, se manifestă prin puncte negre sau albe, coşuri, chisturi sau noduli. În cazul acneei severe, pot apărea cicatrice permanente. Printre factorii care contribuie la apariţia leziunilor acneei se numără tulburările hormonale (pubertate, sindrom premenstrual, sarcină), stresul şi oboseala, factori care pot să conducă la o producţie mărită de sebum şi la înmulţirea bacteriilor. Când sebumul nu mai poate fi produs în mod normal, porii se blochează şi apar punctele negre şi coşurile. 
 
Există o serie de remedii naturiste care pot veni în ajutor. Propolisul, de exemplu, conţine un cocktail de substanţe cu efecte terapeutice deosebite, precum aminoacizi, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, fier, aur, calciu, cobalt), substanţe antibiotice, vitamine şi acizi aromatici. 
 
De asemenea, aloe vera, o plantă extrem de apreciată pentru calităţile sale regeneratoare, previne şi vindecă cicatricele şi petele provocate de acnee. Şi argila are efecte curative deosebite asupra epidermei, deoarece este un agent puternic de purificare, astringent, care acţionează blând asupra pielii. Aloe vera curăţă în profunzime porii, îndepărtând astfel praful, impurităţile şi toxinele care se strâng la nivelul epidermei.
 
Uleiul de Tea Tree este şi el un antibiotic natural puternic. El curăţă pielea, previne şi tratează erupţiile cutanate, elimină coşurile, petele, roşeaţa, puroiul, punctele negre şi punctele albe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii