Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru plante ce ajută la detoxifierea ficatului

ro

23 Mar, 2016 00:00 2666 Marime text


Afecţiunile ficatului se află printre cele mai întâlnite boli cronice ale românilor. Ficatul este un organ complex, ce realizează o multitudine de funcţii metabolice. El intervine în producerea proteinelor din sânge, reglează glicemia prin consumarea glucozei sau producerea ei. Printre altele, are şi rol termoreglator, depozitează fierul, produce acizii biliari, reglează schimbul de grăsimi şi asigură detoxifierea organismului.
 
Iată câteva plante ce ajută la detoxifierea ficatului. Psyllium este o plantă din familia pătlaginei, originară din nordul Africii şi sudul Europei, iar seminţele ei au puternice proprietăţi terapeutice. Datorită conţinutului lor mare de fibre, tărâţele de psyllium ajută la detoxifierea ficatului, precum şi la absorbţia toxinelor din organism, la reglarea colesterolului şi a glicemiei.
 
Inul este o altă plantă cunoscută pentru efectele sale detoxifiante pe care le are asupra organismului. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi Omega-3, seminţele de in au, printre altele, şi efect emolient, ajutând la stimularea digestiei şi la eliminarea materiilor fecale.
Armurariul este una din cele mai cunoscute plante pentru detoxifierea ficatului, datorită conţinutului său mare de flavonoizi, antioxidanţi, care ajută la absorbţia toxinelor şi la regenerarea ficatului. Preparatele din armurariu sunt foarte eficiente în cazul hepatitelor şi cirozelor. Ciulinul conţine silimarină, substanţă cu un puternic efect antioxidant care stimulează capacitatea de regenerare a celulelor, blochează acumularea de toxine în ficat, stimulând eliminarea deşeurilor toxice ce se acumulează în ficat. Şi preparatele din ciulin protejează ficatul de acţiunea distructivă a unor toxine puternice şi a alcoolului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii