Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru minerale esenţiale pentru sănătate

ro

25 Feb, 2016 00:00 1766 Marime text

 
Manganul este un element care joacă multe roluri esenţiale în corp. Prin urmare, el ajută la metabolizarea proteinelor şi la activarea enzimelor necesare organismului pentru a utiliza vitaminele B1(tiamina) şi C, fiind necesar şi pentru funcţionarea normală a sistemului nervos. Manganul mai este implicat în formarea hormonului tiroxină din glanda tiroidă şi în producerea hormonilor sexuali. Tot el mai lucrează ca antioxidant pentru a preveni cancerul şi bolile cardiace.
 
Pe de altă parte, proprietăţile antioxidante ale seleniului întârzie îmbătrânirea pielii. Acest mineral îmbunătăţeşte răspusul imunitar al corpului împotriva infecţiilor bacteriene şi virale, împotriva celulelor canceroase şi a virusului herpetic. Unul dintre beneficiile nutriţionale majore ale seleniului se referă la schimbarea nivelelor de HDL(colesterol bun) şi LDL (colesterol rău) pentru o inimă sănătoasă.
 
Calciul este macromineralul de bază atunci când vine vorba de sănătatea oaselor. Acest mineral este, de asemenea, esenţial şi pentru menţinerea dinţilor puternici şi sănătoşi. În plus, el favorizează absorbţia de magneziu şi fier. Calciul reglează transportul fierului, este esenţial pentru contracţia şi relaxarea musculară, inclusiv a inimii. Totodată, este important pentru coagularea sângelui şi ajută la menţinerea tensiunii arteriale. Fierul contribuie la formarea hemoglobinei şi ajută la transportul oxigenului de la plămâni către toate celelalte organe. Acesta previne lipsa de oxigenare a ţesuturilor şi procesul de îmbătrânire, combate anemia şi ajută în procesul de creştere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii