Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru buruieni benefice pentru organism

ro

06 Mar, 2016 00:00 2522 Marime text
Anumite plante, considerate buruieni, sunt mult mai sănătoase decât orice alt medicament farmaceutic. Brusturele, de exemplu, este foarte bogat în fitochimicale care au proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii şi antioxidante. Această plantă este foarte eficientă în tratarea afecţiunilor pielii (în special acnee, eczeme şi psoriazis), dar şi în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a bolilor degenerative, cum ar fi atrita. Brusturele ajută sănătatea digestivă prin stimularea secreţiilor digestive.
 
Amarantul nu conţine gluten, este o proteină completă şi, de asemenea, o sursă impotantă de fibre, fier, acizi graşi. Consumul de amarant reduce colesterolul, scade tensiunea arterială, stimulează sistemul imunitar şi poate trata o mulţime de boli grave. Iarba grasă sau iarba porcului este o plantă care conţine mai mulţi acizi graşi Omega-3 decât orice altă plantă comestibilă. Este utilizată pentru a întări sănătatea sistemului cardiovascular şi sănătatea creierului. De asemenea, studiile medicale au demonstrat că această plantă conţine de aproape 20 de ori mai multă melatonină, un antioxidant ce are proprietatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
 
Păpădia este foarte bogată în proteine, minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali. Fiecare parte a păpădiei – de la rădăcină la floare – este comestibilă, iar consumul pe termen lung al acestei plante ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, a sănătăţii hepatice şi a sistemului digestiv. Datorită proprietăţilor diuretice, păpădia este un detoxifiant natural al sistemului renal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii