Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Mǎrarul amelioreazǎ anxietatea şi epuizarea nervoasǎ

ro

16 Jun, 2016 00:00 1322 Marime text
 

Originar din regiunile situate la est de Mediterană, mǎrarul este un condiment foarte aromat, bogat în potasiu, sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, ulei volatil şi vitamine. Uleiul volatil de mărar conţine carvona, un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului şi chimenului, substanţă cu un puternic efect anti-cancerigen. Mǎrarul amelioreazǎ anxietatea şi epuizarea nervoasǎ, insomnia, tulburǎrile digestive şi întǎreşte unghiile.
 
Are proprietǎţi digestive, antispastice, antiinflamatorii, afrodisiace şi diuretice. Infuzia de mǎrar stimuleazǎ sistemul digestiv, opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare, calmează durerile de cap şi tusea, stimuleazǎ lactatia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelor şi durerilor abdominale. De asemenea, infuzia de mǎrar poate lupta împotriva dispepsiei nervoase şi poate reduce febra.
 
Aceastǎ plantǎ calmează durerile dentare, curǎţǎ în profunzime dinţii şi gingiile, reuşind sǎ opreascǎ proliferarea bacteriilor responsabile de infecţiile gingivale şi de formarea cariilor. Frunzele de mărar conţin mici cantităţi de estrogen, substanţă ce încetineşte procesul de îmbătrânire, ajută la creşterea naturală a sânilor şi estompează simptomele menopauzei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii