Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Laptele de cocos, un ingredient delicios şi sănătos

ro

19 Nov, 2015 00:00 1140 Marime text
Laptele de cocos, un produs derivat din pulpa nucilor de cocos mature, este un ingredient delicios pentru numeroase preparate, pe lângă faptul că poate înlocui cu succes laptele de origine animală. Deşi este foarte bogat în grăsimi, laptele de cocos poate fi folosit în dietele pentru pierderea în greutate. O cană de lapte de cocos la conservă conţine aproximativ 445 de calorii şi 48 grame de grăsimi. Grăsimile din acest lapte sunt de tipul acizilor graşi cu catenă medie, faţă de acizii graşi cu catenă lungă, care se găsesc în laptele de origine animală.
 
Laptele de cocos este şi o sursă importantă de minerale, o cană conţinând 7,5 mg de fier şi 197 mg de potasiu. Majoritatea bărbaţilor au nevoie de aproximativ 8 mg de fier pe zi, în timp ce necesarul femeilor poate ajunge la 18 mg. Prin consumul de lapte de cocos este evitată deficienţa de fier, care poate sta la baza unor probleme grave de sănătate. O doză adecvată de potasiu este de asemenea esenţială, întrucât aceasta asigură funcţionarea şi dezvoltarea sistemului muscular sau nervos.
 
Vitaminele cele mai prezente în laptele de cocos sunt niacina (B3) şi acidul folic (B9), care reglează secreţia de hormoni sexuali, îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează dezvoltarea de noi celule în organism. Acest lucru este esenţial pe timpul perioadelor de creştere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii