Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate La ce foloseşte uleiul de ricin

ro

02 Nov, 2015 00:00 1742 Marime text
Ricinul este o plantă anuală ornamentală, răspândită în zonele tropicale, dar şi în cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau roşie, florile sunt de un roşu intens, iar fructul este o capsulă ce conţine trei seminţe bogate în ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut şi sub denumirea de „castor oil” şi este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi graşi. Datorită texturii sale originale, este un mediu ideal de dispersie pentru pigmenţi în produsele de machiaj.
 
Uleiul de ricin conţine unele substanţe nutritive excelente, precum vitamina E, minerale şi proteine, care sunt necesare unui păr sănătos. De asemenea, are proprietăţi cicatrizante, calmante, antipigmentare, antibacteriene şi antifungice, combate căderea părului, stimulează creşterea acestuia şi reduce despicarea vârfurilor. Acizii naturali Omega-9, prezenţi în acest ulei, ajută la menţinerea hidratarii părului şi a scalpului. Acidul ricinoleic ajută şi el la protejarea părului şi stimulează circulaţia sângelui.
 
De asemenea, acest ulei fortifică unghiile, genele şi sprâncenele, favorizând astfel creşterea acestora. Uleiul de ricin reprezintă o soluţie eficientă şi la îndemână şi în caz de eczeme, răni superficiale sau piele uscată. Folosit intern, uleiul de ricin este un laxativ puternic, deosebit de eficient în tratarea constipaţiei. Folosit pentru masaj, uleiul de ricin reduce durerile musculare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii