Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Infuzia de pătlagină, de mare ajutor în afecţiunile pulmonare, tuse sau răceli

ro

07 Mar, 2016 00:00 1885 Marime text
Pătlagina este o plantă ce creşte în solurile pietroase şi este adesea văzută alături de păpădie. Ea reprezintă un panaceu pentru organismul uman, tratează afecţiuni diverse, de la dificultăţile menstruale, probleme digestive, afecţiuni ale pielii, până la artrită. Pătlagina conţine vitaminele A, C şi K, acid salicilic, ulei volatil, proteine, substanţe minerale, substanţe antibiotice şi acizi graşi. Atât frunzele, cât şi seminţele acestei plante ajută la vindecarea sistemului digestiv.
 
De la pătlagină se foloseşte cel mai mult rădăcina. Frunzele pot fi adăugate la supe sau la salate. Datorită conţinutului ridicat de siliciu şi a proprietatilo expectorante, infuzia de pătlagină este de mare ajutor în afecţiunile pulmonare, tuse sau răceli. Pe de altă parte, această plantă este renumită pentru efectul pozitiv pe care-l are asupra sistemului digestiv, fiind recomandată, în special, persoanelor care au fost afectate de consumul excesiv de antibiotice sau care suferă de alergii alimentare.
 
Cataplasmele cu pătlagină sunt eficiente în cazuri de erupţii cutanate, tăieturi sau acnee. Această plantă, de asemenea, are capacitatea de a extrage toxinele din organism şi de trata hemoroizii.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii