Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate În ce afecţiuni poate fi utilizată planta roiniţa de munte

ro

08 Mar, 2016 00:14 1617 Marime text
Roiniţa de munte sau rădăcina de piatră este o plantă perenă, aromatică, ce creşte în regiunile cu soluri argiloase din nordul Floridei şi la vest de Missouri. Planta face parte din familia Lamiaceae şi are flori parfumate, de culoare galben deschis. În scop terapeutic se recoltează întreaga plantă, dar mai ales rădăcina proaspătă.
 
Această plantă conţine substanţe chimice active, precum limonină, acid cafeic, alfapinen, magneziu, cariofilen. Rădăcina de piatră are proprietăţi astringente, diuretice, antispastice, tonice, sedative, datorită cărora este recomandată în tratamentul indigestiei, crampelor abdominale, bronşitei, durerilor de cap şi afecţiunilor tractului urinar. Planta combate constipaţia, balonarea, ameliorează durerile de cap şi mâncărimile cauzate de prurit.
 
Rădăcina de piatră este un bun remediu şi pentru congestia abdominală la femei sau congestia la nivelul picioarelor. De asemenea, ajută în cazuri de varice, înţepături, mâncărime şi hemoroizi. În plus, este indicată în cazuri de răguşeală, laringită, dureri de gât, probleme ale corzilor vocale, tuse uscată. Utilizată sub formă de cataplasme, planta este eficientă în ameliorarea durerilor în caz de entorse, vânătăi, contuzii, răni, zone umflate ale pielii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii