Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Iaurtul, roluri importante în hrănirea corectă şi echilibrată a organismului

ro

22 Apr, 2016 00:00 1416 Marime text
 
Iaurtul are un rol important în hrănirea corectă şi echilibrată a organismului, acesta clasându-se, alături de fructe şi legume, în ierarhia alimentelor dense în nutrienţi şi benefice pentru sănătate. Consumul unui iaurt pe zi poate avea un impact important asupra stării de bine, deoarece acesta aduce toate beneficiile laptelui, la care se adaugă puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinală.
 
Iaurtul are un rol important în digestie, datorită calciului. Echilibrul florei intestinale şi calitatea acesteia influenţează funcţionarea sistemului digestiv şi sănătatea în ansamblu. Iaurtul joacă un rol important şi în dezvoltarea şi menţinerea ţesuturilor, deoarece reprezintă o sursă de proteine cu valoare nutritivă mare, ce asigură organismului toţi cei nouă aminoacizi esenţiali. Iaurtul este mai uşor de digerat decât laptele din care este obţinut pentru că bacteriile de fermentare ajută digestia lactozei, pe care unele persoane le digeră mai greu.
 
De asemenea, iaurtul contribuie şi la reechilibrarea dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii