Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Iată în ce cazuri poţi folosi util cataplasmele cu ceapă şi sucul proaspăt de ceapă

ro

02 Apr, 2016 00:00 4011 Marime text
Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume, fiind considerată un antibiotic natural, ce ajută organismul să lupte împotriva stafilococilor. Are efect asupra tusei, acţionează ca un emolient, sedativ, digestiv şi calmant. Sucul proaspăt de ceapă se aplică sub formă de frecţie uşoară, pe zonele afectate, de două ori pe zi, timp de două luni. Cataplasmele cu ceapă aplicate zilnic, vreme de 45 de minute, pe eczemele infecţioase, dar şi pe cele alergice, duc la diminuarea suprafeţei zonelor afectate de către acestea şi la scăderea unor simptome conexe (mâncărimi, usturime).
 
Cataplasmele cu ceapă aplicate pe zona abdominală ajută în cazul retenţiei de urină. Sucul de ceapă (50 ml), administrat în trei-patru reprize pe parcursul unei zile, combate infecţiile cu candida şi alte ciuperci parazite. Pe de altă parte, decoctul de ceapă îndulcit cu miere are efecte de oprire a acceselor de tuse, de eliminare a secreţiilor de pe arborele bronşic, de refacere a epiteliilor distruse de infecţia respiratorie.
 
Şi siropul de ceapă reprezintă un remediu util în tratamentul bronşitei infecţioase. Sucul proaspăt de ceapă, administrat pe stomacul gol, cu puţin suc de fructe (mere sau portocale), combate depresia, stimulează puternic activitatea sistemului nervos central, inducând o stare de optimism. Substanţele active din ceapă au efecte neuroprotectoare, îmbunătăţesc irigarea cu sânge a creierului, înlătură problemele legate de memoria de scurtă durată şi îmbunătăţesc coordonarea motorie. Consumul frecvent de ceapă crudă are efecte de combatere a afecţiunilor cardiovasculare şi a îmbătrânirii premature, datorită neutralizării radicalilor liberi de către substanţele antioxidante din ceapă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii