Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ghimbirul şi proprietăţile sale uimitoare pentru organism

ro

07 Oct, 2015 00:00 1752 Marime text


Originar din Asia, ghimbirul este o plantă erbacee de la care se foloseşte rizomul, ce are o formă neregulată, contorsionată, atingând până la şase centimetri în lungime. Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre alimentare şi vitaminele B, C şi E. Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice, favorizând mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal şi contribuind la o mai bună digestie.
 
Ghimbirul este utilizat pentru prevenirea şi calmarea stării de greaţă, pentru reducerea greţurilor postoperatorii şi a celor provocate de chimioterapie. Tot el combate migrenele, calmează durerile artritice, previne formarea cheagurilor de sânge, reduce colesterolul şi eliberează căile respiratorii în caz de răceală. De asemenea, acest condiment calmează durerile menstruale, durerile de stomac şi combate inflamaţiile şi infecţiile.
 
Pe de altă parte, ghimbirul este utilizat şi în tratamentul alopeciei, întrucât are un efect de revitalizare a foliculilor şi a firelor de păr. În plus, ghimbirul are efecte antiîmbătrânire, deoarece hrăneşte epiderma şi oferă pielii mai multă supleţe. Ceaiul de ghimbir ajută la tratarea gripei prin inducerea transpiraţiei. De asemenea, ghimbirul se numără printre remediile cele mai eficiente împotriva răului de călătorie.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii