Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fructul exotic cu aspect de neuitat ce previne anemia

ro

17 Dec, 2015 00:00 1597 Marime text
Rambutan este un fruct exotic ce se cultivă în Asia de sud-est, în special în Malaezia, Cambodgia, Thailanda, Sri Lanka, India. Copacul rambutan ajunge până la 20 de metri înălţime, iar fructul acestuia este protejat de o coajă cu ţepi moi. De la rambutan se consumă pulpa, care înveleşte sâmburele, fără coajă. Fructul proaspăt trebuie să aibă pulpa fermă şi foarte suculentă. Rambutan este foarte bogat în vitaminele A şi B, minerale, precum calciu, sodiu, zinc, cupru, dar şi fibre şi proteine.
 
Totodată, acest fruct exotic este foarte bogat în vitamina C, un antioxidant ce menţine sănătatea celulelor şi ajută la absorbţia de fier în organism. Mai mult de atât, această vitamină ajută la absorbţia altor nutrienţi, la întărirea sistemului imunitar şi la formarea colagenului. Deşi conţine cantităţi importante de zaharuri, precum fructoza şi sucroza, fructul de rambutan are foarte puţine calorii, iar consumul acestuia ajută la reducerea grăsimilor interne, la îmbunătăţirea calităţii tenului şi a pielii în general.
 
Fierul conţinut de rambutan are un rol important în prevenirea anemiei şi în producerea de celule roşii, iar fibrele îmbunătăţesc digestia, previn constipaţia şi au rolul de a elimina paraziţii intestinali. În plus, consumul acestui fruct ajută la prevenirea cancerului, protejează organismul împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii