Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Dieta alcalină. Un stil de viaţă sau un curent trecător?

ro

12 Jun, 2014 00:00 1579 Marime text
Dieta alcalină, un trend care a pornit, mai degrabă, de la Hollywood, începe să câştige teren şi pe pământuri româneşti. Este cunoscută ca fiind ideală pentru a pierde în greutate, dar şi pentru capacităţile sale de a preveni cancerul şi artrita. Teoria pe care se bazează acest tip de regim este că unele alimente precum carnea, grâul, zahărul rafinat sau alimentele procesate determină organismul să producă prea mult acid.
Cele mai indicate alimente pentru dieta alcalină sunt fructele, legumele, soia, tofu, nucile şi seminţele. Cele mai multe voci afirmă că dintr-o dietă alcalină nu ar trebui să facă parte, sub nicio formă, cafeaua şi alcoolul. Sunt absolut interzise lactatele, carnea şi cele mai multe cereale.
Funcţionează? Da, dieta alcalină are un efect pozitiv asupra corpului tău, dar nu neapărat în modul în care promite. Dieta alcalină pretinde că ajută organismul să menţină un pH sanguin optim, dar, de fapt, niciun aliment nu are o influenţă atât de mare asupra pH-ului din sânge. În schimb, consumând fructe şi legume, hidratându-te foarte bine şi evitând alcoolul şi zahărul, cu siguranţă vei observa o schimbare în ceea ce priveşte greutatea şi forma copului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii