Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Detoxifierea de toamnă

ro

06 Nov, 2014 00:00 1519 Marime text
Curele de detoxifiere au devenit cunoscute în zilele noastre. Acestea presupun curăţarea organismului şi revenirea la o stare de bine. Curele de detoxifiere includ în general o dietă bazată pe legume şi fructe consumate mai mult în stare crudă. Există astfel câteva alimente care sunt utile în astfel de diete.
 
Dovleacul este bogat în fibre şi betacaroten, care favorizează digestia şi redau o strălucire aparte tenului.
 
Perele au efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, combat retenţia apei, protejează inima de boli cardiovasculare şi acţionează ca un tonic asupra sistemului nervos. Mai mult, perele sunt bogate în vitamine din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu şi fosfor.
 
Sfecla roşie are efect detoxifiant pentru ficat, favorizând eliminarea toxinelor din corp. Totodată, sfecla roşie combate anemia, protejează inima, stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi combate depresia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii