Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Detoxifică ficatul cu ajutorul ceaiurilor!

ro

17 Feb, 2016 00:00 3636 Marime text
Ficatul este un organ important, deoarece luptă cu substanţele ingerate zilnic, cu metabolizarea lipidelor, filtrarea chimicalelor, secreţia imunoglobulinelor, vând un rol major în imunitate. Deşi ficatul este organul care se regenerează cel mai repede, nu înseamnă că este ferit de probleme.

Cel mai cunoscut ceai pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de păpădie. Acesta activează metabolismul, prin conţinutul său de inulină şi taraxacină, care prin intensificarea tranzitului intestinal, creşte tonusul general al organismului şi contribuie la regenerarea ficatului. Aceleaşi proprietăţi se regăsesc şi în ceaiul de sunătoare, ce stimulează secreţiile funcţiei hepatice. Rostopasca este o altă plantă care ajută în cura de detoxifiere a ficatului, ceaiurile din această plantă având rol în creşterile secreţiilor biliare.

Şi ceaiul de sulfină ajută la detoxifierea ficatului şi acţionează asupra afecţiunilor hepato-biliare grave, fiind recomandat chiar şi în cazuri de hepatită. Ceaiul verde favorizează detoxifierea ficatului, dar şi a întregului corp, are efecte antioxidante, diuretice şi detoxifiante, arde grăsimile şi eliberează toxinele. Ceaiul din frunze de anghinare ajută în curele de detoxifiere a ficatului, fiind indicat, îndeosebi, pacienţilor diagnosticaţi cu ciroză, cât şi celor care doresc să prevină aceste afecţiuni. Alte ceaiuri indicate pentru detoxifierea ficatului sunt cele de urzică, rozmarin, salvie, mesteacăn.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii