Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre planta eficientă în toate tipurile de hepatită

ro

22 Mar, 2016 00:00 1671 Marime text

 
Rostopasca se numără printre plantele intens folosite pentru prepararea medicamentelor contra afecţiunilor hepatice. Este recunoscută în fitoterapie pentru proprietăţile sale antivirale şi regenerative ale celulei hepatice, fiind eficientă în toate tipurile de hepatită. Rostopasca este recomandată drept remediu în peste 150 de afecţiuni, de la dermatoze banale, până la cancer sau infecţii virale.
 
Această plantă conţine alcaloizi, acid chelidonic, saponozide, carotenoide, substanţe rezinoase, ulei volatil, flavonozide, tanini, acid nicotinic, nicotinamidă. Tinctura de rostopască este recomandată în tratarea spasmelor digestive, a indigestiei şi dispepsiei. Pulberea de rostopască, obţinută prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate cu râşniţă electrică de cafea, se foloseşte pentru afecţiuni precum litiază biliară, migrenă biliară şi boli de ficat. Această pulbere reprezintă un remediu excelent pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor.
 
Pentru tratarea bolilor hepato-biliare este utilă şi infuzia de rostopască. În acest scop, se bea o cană de infuzie pe zi, în mai multe reprize, timp de şapte zile. Infuzia de rostopască se foloseşte în caz de tuse convulsivă, faringită, laringită, infecţii în gât şi hepatită virală. Pe de altă parte, sucul de rostopască este util în tratarea negilor, cataractei şi chistului ovarian. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii