Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre alimentaţia corectă în sezonul rece

ro

28 Dec, 2014 09:19 1306 Marime text
În sezonul rece, o alimentaţie corectă este necesară pentru creşterea imunităţii. Rezistenţa organismului este determinată de alimentaţie şi de modul în care organismul răspunde factorilor de stres. Alimentele consumate acţionează ca un scut pentru celulele sănătoase, menite să întărească şi să susţină funcţiile sistemului imunitar. Iarna, pentru a menţine constantă temperatura corpului, organismul are nevoie de mulţi nutrienţi. Din acest motiv, este indicat să consumăm alimente cât mai sănătoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde astfel substanţele nutritive.
 
Printre alimentele benefice care pot fi consumate în sezonul rece se numără usturoiul, cartofii dulci, dovleacul, păstârnacul, lintea, fasolea, mazărea, orezul brun şi cerealele. Ele au un conţinut bogat în vitaminele A şi C, care contribuie la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, au un conţinut sărac în grăsimi, dar bogat în proteine, fibre şi carbohidraţi. În sezonul rece, alimentaţia trebuie să includă 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsime. Alte alimente recomandate în sezonul rece sunt: carnea de pui sau de vită, fructele de mare, produsele lactate degresate, ouăle şi leguminoasele.  Totodată, fructele şi legumele bogate în vitamina C sunt şi ele indicate pentru a fi consumate în perioada de iarnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii