Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm brânză de capră

ro

21 Apr, 2016 00:00 2017 Marime text

 
Brânza de capră este un preparat culinar care începe să facă parte din ce în ce mai mult din alimentaţia românilor. Laptele de capră are mult mai multe beneficii pentru dezvoltarea şi creşterea copiilor şi sănătatea adulţilor decât cel de oaie sau de vacă. Nutriţioniştii susţin că laptele de capră este mai sănătos decât cel de vacă, oferind mai multe substanţe nutritive şi energie organismului.
 
Brânză de capră ajută la echilibrarea colesterolului din sânge şi la prevenirea bolilor cardiovasculare. Datorită conţinutului scăzut de grăsimi, dar crescut în proteine, brânză de capră ajută în dietele de slăbit. Proteinele sunt substanţe nutritive esenţiale pentru stimularea metabolismului şi arderea rapidă a grăsimilor din corp. Brânza preparată din lapte de capră conţine un ansamblu de vitamine şi minerale cu rol esenţial în stimularea imunităţii şi prevenirea infecţiilor şi a îmbolnăvirilor organismului.
 
Această brânză conţine mai multe vitamine şi minerale decât brânza de vacă, fiind bogată în vitaminele D, K, B şi A, dar şi în minerale esenţiale, precum calciu, fosfor, potasiu şi magneziu. Aceste substanţe nutritive au un rol esenţial în combaterea anemiilor, alergiilor şi infecţiilor respiratorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii