Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce boabele de fasole sunt componente importante pentru orice dietă

ro

02 Dec, 2015 00:00 1624 Marime text
Fasolea este un substituent foarte bun al cărnii în dietele vegetariene, deoarece conţine o cantitate impresionantă de proteine. De asemenea, fasolea conţine şi o cantitate mare de fibre, cu rol în menţinerea unui tranzit intestinal normal, este hrănitoare şi are un conţinut caloric redus. Boabele de fasole sunt componente extrem de benefice în orice dietă, datorită carbohidraţilor, proteinelor şi fibrelor, cât şi conţinutului scăzut în calorii, grăsimi şi sare. Totodată, fasolea prezintă un indice glicemic foarte scăzut, este o sursă bună de vitamine din grupul B.

Fasolea este şi o sursă bogată de fibre insolubile, care se elimină din organism şi ajută la prevenirea constipaţiei. Amidonul rezistent ajuns în colon este atacat de bacterii, producând astfel un acid gras cu lanţ scurt cunoscut pentru efectele sale de prevenire a cancerului. Fasolea conţine şi fibre solubile care ajută la scăderea grăsimilor din sânge.

Pe de altă parte, fibrele vegetale din fasole împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Tot fasolea scade nivelul de colesterol din sânge, contribuind astfel la reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă, întăreşte sistemul imunitar, scade riscul de diabet de tip II şi îmbunătăţeşte controlul diabetului de tip I.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii